IT-Insourcing

Pentru ca flexibilitatea companiilor de IT să nu fie afectată de modificarea condiţiilor cadru şi de schimbarea cerinţelor, se pune şi problema IT-Insourcing-ului. Şi din acest punct de vedere, OTIS Consulting este pregătită să ofere susţinere. Asta deoarece în anumite cazuri, externalizarea poate duce la pierderea de know-how important. De asemenea, anumiţi prestatori de servicii nu pot respecta întotdeauna calitatea serviciilor şi economiile de costuri convenite. Sau dependenţa de terţi a depăşit nivelul sănătos.

Motivele pentru care anumite procese IT externalizate sunt readuse în propria companie pot fi mult mai numeroase. Şi căile alese din acest punct de vedere pot fi diverse. Un scenariu detaliat de business  trebuie de aceea să definească exact paşii de dezvoltare a noilor resurse IT. Aici intră investiţiile în infrastructura informatică, echipa IT şi bineînţeles tranziţia. În timp ce procesele IT interne curg pas cu pas, serviciile de IT externe se reduc succesiv.

Potrivit experienţei noastre internalizarea serviciilor IT decurge de regulă fără probleme. Companiile preiau de exemplu de la prestatorul de servicii externalizate din România infractructura completă, echipa IT  gata formată şi pachetul de servicii IT, organizându-le de aici încolo în regie proprie. Sau compania realizează şi extinde progresiv ea însăşi resursele IT necesare în România. Între cele două variante extreme există o mulţime de soluţii intermediare pe care le putem  adapta conform cerinţelor individuale.