Modele de operatori
O formă specială de cooperare în domeniul IT o reprezintă contractele de tip BOT (Built, Operate, Transfer) pe care le iniţiem.
Cum funcționează un contract de tip BOT?
Compania beneficiară atribuie anumite servicii IT către un prestator român de servicii informatice. Acesta preia mai întâi serviciile IT respective şi apoi le exploatează în regie proprie. După o anumită perioadă, serviciile pot fi restituite companiei.
Pentru cine este recomandat contractul de tip BOT?
Recomandăm acest model:
- ca primă etapă către un Joint Venture sau către construirea unei societăţi proprii cu riscuri mai reduse.
- în cazul în care o companie dorește să investească mai puţin, suportând astfel doar costurile serviciilor IT recepţionate
- când se dorește acoperirea, prin intermediul BOT, a necesarului de bază de servicii IT, degrevând astfel propriile departamente informatice
- în cazul proceselor speciale de business şi IT, fără ca activitatea curentă a organizației să aibă de suferit.
Motivele care conduc la un BOT nu joacă rolul decisiv. Ar trebui însă să existe o înţelegere comună asupra obiectivelor, serviciilor, termenelor şi costurilor. Succesul unui BOT depinde în mare parte de managementul prestatorului de servicii. Atractivitatea este dată şi de condiţiile cadru legislative favorabile, de specialiştii IT cu înaltă calificare şi cunoscători ai limbilor străine precum şi de apropierea culturală.
Aveți un proiect de IT și căutați un partener în România pentru externalizarea neashore serviciilor de IT? Contactați-ne, vă putem ajuta.