Fuziuni și Achiziții (M&A)

Tranzacțiile, fie ele fuziuni sau achiziții, necesită atenția sporită și colaborarea eficientă a unor profesioniști în domeniu. OTIS Consulting vă ajută să găsiți echipa potrivită pentru a planifica și implementa cu succes întregul proces de fuziune sau achiziție.

Cum vă ajutăm într-un proces de fuziune/achiziție?

Serviciile noastre constau în analizarea și găsirea profesioniștilor care pot proteja interesele părților implicate în procesul de fuziune sau achiziție.

Dintr-o multitudine de candidaţi interesanţi, identificăm societăţile potrivite, le supunem unei analize de tip benchmark şi le clasificăm în funcţie de criterii stabilite în prealabil de comun acord.

Apoi auditorii şi consultanţii specializaţi se ocupă de evaluarea atentă a situației financiare, proces cunoscut sub numele de Due Diligence. Rezultatele analizei sunt incluse în evaluare şi luate în calcul pentru determinarea preţului. Numeroşi factori subiectivi au relevanţă pentru procesele de fuziuni și achiziții, în special în România. Astfel, pe lângă calitatea managementului, o influenţă semnificativă asupra procesului o au autorităţile locale şi reţelele regionale.

Beneficiile unei fuziuni/achiziții

Fuzionările şi achiziţiile de societăţi asigură competitivitatea, poziţia pe piaţă, cifra de afaceri şi creşterea propriei companii. Adesea pot fi obţinute creşteri de amploare pe termen scurt doar prin achiziţii externe.

După procesul de fuziuni și achiziții urmează integrarea şi apoi dezvoltarea în continuare a afacerii ori revinderea în câştig.

OTIS Consulting este un partener de încredere și dispune de toate capabilitățile necesare pentru a livra clienților noștri cele mai bune rezultate.

Aveți nevoie de ajutor într-un proces de fuziune sau achiziție cu o organizație din România? Contactați-ne, vă putem ajuta.