Management

Gustav Bruckner, fondator şi proprietar al OTIS Consulting

Când frecventa, în 1973, Liceul de Informatică din Braşov/România, specialiştii IT lucrau încă folosind cartele găurite. Cam în aceeaşi perioadă, Intel fabrica primul microprocesor de serie, iar Telefunken scotea pe piaţă calculatorul TR 440.

După finalizarea studiilor, inginerul diplomat a introdus la catedra de Lucrări Ştiinţifice Forestiere din cadrul Universităţii Ludwig Maximilians München sistemul informatic. De aici, viaţa l-a purtat către o societate din München, cu greutate la acel moment în domeniul software. Aici a programat, pe primele calculatoare Sinix produse de Siemens în C, printre altele software pentru gestionarea stocurilor şi a personalului.

Următoarea haltă profesională a devenit în 1995 societatea americană de consultanţă şi servicii CSC, activă în sectorul telecomunicaţiilor.  Iniţial a participat la dezvoltarea secţiei Mediation Device, apoi a implementat şi condus un 24/7 Support Center cu 25 de salariaţi pentru clienţii din Asia, Regiunea Golfului şi Europa de Est. Ulterior, fondatorul OTIS Consulting a preluat responsabilitatea pentru două mari proiecte Telekom în Filipine.

Începând din anul 1999, a construit ca şef de proiect al CSC  sistemul de billing pentru o societate importantă de telefonie mobilă din România. Ca responsabil Y2K, şi-a asumat în plus transformarea sistemelor IT din cadrul propriei firme şi pentru software-ul clienţilor, necesară la intrarea  în anul 2000. În spiritul New Economy, TelesensKSCL a preluat CSC Business Unit, anunţând însă intrarea în insolvenţă un an mai târziu. La acel moment, Gustav Bruckner ocupa funcţia de director Partner Sales pentru Europa Centrală şi de Est.

Know-how-ul său în branşa IT şi a telecomunicaţiilor precum şi experienţa internaţională cu accent pe Europa de Est şi România au condus la sfârşitul lui 2003 aproape de la sine la constituirea OTIS Consulting. Societatea de consultanţă şi servicii sprijină cooperarea dintre societăţile comerciale şi specialiştii IT din Europa şi România în avantajul tuturor părţilor implicate.

De asemenea, Gustav Bruckner a înfiinţat în ultimii ani mai multe societăţi şi a acordat asistenţă unui număr important de clienţi la constituirea firmelor în România: o multinaţională americană de consultanţă, o intreprindere mjlocie germană din branşa marketing-ului şi plăţilor, precum şi un furnizor de servicii de logistică.

În anul 2006, a înfiinţat împreună cu un partener de afaceri BRUSCH SRL în Sibiu/România, o societate care a ajuns între timp la un număr de aproape 50 de salariaţi şi are ca obiect dezvoltarea IT Sourcing în Europa şi România. De la retragerea din funcţia de administrator operativ al BRUSCH în iulie 2015, Ing. Dipl.  Gustav Bruckner  s-a dedicat din nou elaborării ofertei complete de servicii în cadrul  OTIS Consulting.

Werner Bruckner, Sales, Marketing & Communication Director

Din aprilie 2016, Werner Bruckner întăreşte departamentul de marketing şi de distribuţie  al  OTIS Consulting. Expertul în marketing şi comunicare a redefinit profilul firmei de consultanţă şi servicii, adresându-se mai intens clasei de mijloc. Asta pentru că tehnologia informaţiei susţine cu mare eficienţă afacerea acestor intreprinderi, suferă însă adesea în activitatea de zi cu zi ca urmare a unor probleme tehnologice, financiare sau de personal.

Anterior, Werner Bruckner a lucrat ca jurnalist şi consultant în comunicare timp de două decenii în sectorul tehnologiei informaţiei şi comunicării. Se află în contact cu un număr mare de societăţi şi lideri de piaţă în domeniul IT şi a scris despre numeroase aplicaţii, tehnologii şi tendinţe din lumea IT-ului şi a telecomunicaţiilor. După hype-ul noii pieţe, Werner Bruckner s-a ocupat tot mai mult de IoT (Internet of Things) şi industria 4.0.

Pe lângă studiile în ştiinţe naturale absolvite la München şi Tübingen, în 1993 a obţinut diploma de absolvire în ştiinţe media şi comunicare.  Apoi a activat în cadrul unor agenţii diverse de publicitate şi comunicare pe linia marketing-comunicare-vânzări. Punctul său forte îl reprezintă îndeosebi elaborarea de roadmap-uri strategice şi concepţionale.