Nearshore IT-Outsourcing

Cine are posibilitatea de a gestiona în mod flexibil domeniul informatic, este pregătit pentru orice provocare. Nearshore IT-Outsourcing este o practică de afaceri în care serviciile, mai ales cele de IT, sunt contractate de o terță parte. Companiile din regiunea DACH (Germania, Austria, Elveția) aleg să externalizeze nearshore, adică într-o țară apropiată, cum ar fi România.

Modul în care se face externalizarea serviciilor IT variază în funcție de fiecare situație în parte, dar beneficiile includ:

  • Îmbunătăţirea calității serviciilor
  • Acces la resurse și/sau competențe
  • Creșterea scalării şi a capacității de inovare a sistemelor IT
  • Costuri mai mici
  • Flexibilitate sporită
  • Acces rapid la piață

Procesele noastre sunt optimizate constant, ceea ce  reprezintă baza pentru externalizări IT de succes. Datorită experienţei şi a know-how-ului acumulat în timp, vă recomandăm partenerii potriviţi pentru proiectele dumneavoastră de outsourcing.  În plus, OTIS Consulting se poate implica atât în faza contractuală cât şi cea de tranziţie.

De la outsourcing la insourcing

Câteodată, serviciile IT externalizate se întorc în propria companie. Acest insourcing decurge de regulă fără probleme, dacă partenerii s-au înţeles în prealabil asupra acestei opţiuni.

Iată cum se face trecerea de la outsourcing la insourcing: compania preia de la prestatorul de servicii externalizate infractructura completă, echipa IT gata formată şi pachetul de servicii IT, organizându-le de aici încolo în regie proprie.

Aveți un proiect de IT și căutați un partener în România pentru externalizarea neashore serviciilor de IT? Contactați-ne, vă putem ajuta.