Înfiinţări de societăţi comerciale

Cei care plănuiesc înfiinţarea unei societăţi comerciale în România, doresc adesea să profite de facilităţi fiscale sau de forţa de muncă calificată şi mai puţin costisitoare. Pe alţii îi atrage cea mai mare piaţă din Europa de Est, raportată la numărul de locuitori, sau numeroasele bogăţii culturale, ale solului şi ale naturii. Ţara este deosebit de atractivă şi datorită poziţiei geografice, la confluenţa dintre Europa de Vest şi Centrală pe de o parte şi Asia pe de altă parte.

Pentru branşa IT contează în primul rând acest aspect: specialişti IT tineri, motivaţi şi calificaţi, cu temeinice cunoştinţe de limbi străine. Au experienţă în cele mai diferite funcţii, lucrează cu sisteme de operare, aplicaţii şi reţele  diverse.  Stăpânesc sistemele uzuale de securitate şi stocare, numeroase limbaje de programare şi Cloud Services. Şi băncile de date, ERP, CRM şi SPS sunt calificări dorite.

Mulţi dintre paşii necesari pentru constituirea unei societăţi corespund practicii uzuale, alţi factori îi pun însă în dificultate pe asociaţii fondatori. Şi din acest punct de vedere,  OTIS Consulting oferă consultanţă şi asistenţă. Însă nainte ca fondatorii să treacă prin aceste proceduri, sondăm variante pentru sediu şi infrastructură. Ajutăm de asemenea la căutarea specialiştilor IT, a altor cadre de specialitate şi salariaţi. În plus, stabilim primele contacte cu potenţialii furnizori, parteneri de afaceri şi cu autorităţile locale.